Blokhut, Ingerichte tent en mini-camping Rocca di Sotto

Blokhut, Ingerichte tent en mini-camping Rocca di SottoBlokhut, Ingerichte tent en mini-camping Rocca di Sotto

Rocca di Sotto ligt in het midden van Italië, in de schitterende regio Abruzzo. Het terrein biedt 10 ha en ligt tussen eeuwenoude olijfbomen, notenbomen en vele andere fruitbomen.
Het bevindt zich op circa 45 kilometer van de Adriatische kust maar ook aan de voet van het prachtige nationaal park de Gran Sasso. Dit ruige gebied is spaarzaam bewoond; de uitgestrekte hoogvlakte de ‘Campo Imperatore’ spant de kroon en ligt op 38 kilometer vanaf Rocca di Sotto. Een fijne plek dus als uitvalbasis voor je ontdekkingstocht door Abruzzo.

Wakker worden op deze natuurcamping onder een eeuwenoude olijfboom, slaperig de tent openritsen en genieten van het uitzicht op de opkomende zon, die plagerig de toppen van de Apennijnen kietelt. Dat kan op een van de terrassen van de kleinschalige rustieke camping met een eigen tent of vouwwagen.
Op het heuvelachtig terrein tussen de honderd eeuwenoude olijfbomen liggen 18 ruime gras-kampeerplaatsen en voor de reizigers die gehecht zijn aan de vrijheid van een eigen kampeerbus, zijn een paar grindplaatsen gecreëerd.
Voor meer comfort is er een ingerichte tent, blokhut of trekkershut te huur.

Wat het bijzondere van Rocca di Sotto is dat elke plaats biedt een combinatie van rust en privacy met het magische uitzicht op de toppen van het hooggebergte van de Gran Sasso! http://roccadisotto.com/